Hovedmeny

Søk

 

annonse

annonse

 • Speed MC   

Du er her:

 • Aktuelt

Verktøylinje

Annonse

Teknofil tester MC-kommunikasjon

Publisert: 28.07.2009

Har du tenkt å kjøpe enkel og rimelig kommunikasjonssystem til MC-bruk er Teknofils test av Blåtann-løsninger verdt å se nærmere på.

Ivar Kvadsheim

Teknofil er ikke bare imponert over Midland BBT2 og Interphone Cellular Line, men til sitt bruk funker de vel omtrent som forventet:

Om du planlegger tur med andre sjåfører bør du nok vurdere en løsning med radiosender. Bluetooth er foreløpig ikke velegnet for skikkelige turer. For trådløs kommunikasjon mellom sjåfør og passasjer eller for å ha mobilen tilgjengelig under kjøring fungerer derimot løsningene godt.

Les hele testen hos Teknofil

Kommentarer til artikkelen

 • Polaris

  Dette er ikke seriøse produkter i det hele tatt. Blåtann er ikke ment for denne typen kommunikasjon. Men det er jo trendy med trådløst, hva er problemet med en kabel, den merkes ikke idet hele tatt. Og det gir helt annen kvalitet og muligheter. Har Autocom med tilknyttet GPS (brukes også som MP-3), mobiltelefon (gammel Nokia med tvillingkort) og Motorola bike to bike. Alt bortsett fra mobilen har strøm fra sykkelen. Lydkvaliteten er bra i alle hastigheter og jeg slipper å ha en klump på utsiden av hjelmen som genererer støy rett utenfor øret! Rekkevidden på Motorolaen er mange hundre meter.

 • RogerD

  Har testet Interphone og Cardo sine blåtannsett.
  Nylig hjemkommet etter ferietur hvor Cardos Scala Rider q2 ble brukt sykkel-til-sykkel. Er imponert! Lyden funker bra opp til 90, funker fortsatt i 130 men da med mer slitsom støy.
  Sammenlignet med Interphone er Cardo mye enklere, mer solid, bedre rekkevidde og har et mye bedre batteri. Settene holdt faktisk til tre dager med kjøring uten lading.
  Hadde vært interesant om denne testen ble oppdatert med flere leverandører. Ikke minst burde de prøvd Cardo Scala Rider G4 som skal komme nå i august.

 • ingenieur

  Det var en merkelig konklusjon Teknofil kom med, som ikke har forstått at det er radiosendere i enhetene de har testet.

  Enhetene har bluetoothadresser og kan snakke bluetooth med telefoner og GPSer, men når de kjører på full sendestyrke i et B2B-oppsett så er de vanlige 2.4GHz-sendere og -mottakere.

  Og Polaris: Fremtiden er trådløs. Sånn er det bare.

 • Polaris

  Joda, jeg tror også at fremtiden er trådløs. Men mitt poeng er at de produktene vi kan kjøpe nå ikke er kommet langt nok i utviklingen. Fint at noen kjøper sakene og tester det ut da.
  Synes jeg får best lyd på øret ved å bruke gode ørepropper og øke volumet på Autocomen. Vet ikke om Bluetooth har samme kapasitet, det vil vel forkorte batteritiden, spesielt hvis man bruker MP3.
  Men slitsom støy i 130?
  Og enda en duppeditt å passe på å lade.
  Foreløpig er jeg ikke "unplugged"

 • Beste og rimeligste løsning hvis du kjører fort og vil ha kommunikasjon i hjelmen er øreplugger som demper støy og som samtidig har innebygd lyd. Da spiller hastigheten ingen rolle.
  Earfoon og Neckmike har disse løsningene.De kan brukes sammen med mobiltelefon, walkie talkie eller gps enheter. Og ledninger er fortsatt bedre enn blåtann - batterier er etter min mening noe herk og har du råd er er det fortsatt Autocom som er best av alle løsninger når det gjelder lyd i hjelm. Se min (dessverre nokså gamle) artikkel om emnet her i mc24 "Lyd i hjelm"

 • Intruder

  Kan ikke tenke meg kommunikasjon hverken med eller uten en tråd...

 • Gerhard Skarbakken

  De fine med å kjøre sykkel er å slippe å bable! Tenk deg å bli oppringt av kjærringhælvete eller for noen homohælvete - i eninga!

 • Hammer

  Sitat GS "De fine med å kjøre sykkel er å slippe å bable! Tenk deg å bli oppringt av kjærringhælvete eller for noen homohælvete - i eninga!"

  Det var da veldig så sostifikert skrevet da! Så sinna for tiden da.
  Man kan da godt ha både det ene og det andre på sykkel, men man trenger ikke være tilgjengelig til enhver tid.
  Har Autocom og det er sjelden jeg har tlf tilkoplet, noe annet er det med musikk da. Veldig kjekt å ha på lengre turer. Bike to Bike via walkie talkie funker meget godt.

 • Tekno mcfil

  Fantastisk å kalle seg Teknofil når han tester tre år gamle systemer. Jeg byttet ut vårt Autocom system til det nye Interphone F4 i sommer da vi byttet sykler. Autocom har vært bra, men nye trådløse F4 har svært god rekkevidde (oppgitt 500m som faktisk stemmer relativt bra). Lyden er upåklagelig både på tale og musikk (Stereo på trådløs blåtann) god batterikapasitet (varer ca 10 timer på intercom), og fungerer svært godt i opp mot det dobbelte av lovlige norske landeveishastigheter. Med medbragt 12V lader kan jeg ikke lenger se noen grunn til å være kablet.

 • Tekno mcfil

  Og til Gerhard:
  Hvis du er så bekymret for farlige telefonopprigninger fra alle dine homofile venner, så bør du nok vurdere å kun tilkoble musikken og ikke telefonen...... Eller legg inn homo-filter på telefonen din på de kontaktene som er tvilsomme.....

 • O_C

  Jeg sier bare Scala Rider Q2..
  Jeg har et sett til meg og samboer for fører passasjer, og har en kompis som også har en. Vi bruker det til daglig og batteri levetiden er fra 7-9 timer med en god del tale og enda lengre hvis man bare bruker det som korte beskjeder og ikke er "oppkobla" hele tiden.
  Var på Europa tur i sommer med kompisen(bike - bike)og systemet funka utmerket. Vi kunne snakke i hastigheter opp til 190km/t og hadde god rekkevidde ca. 500m. som lovet fra produsent. Eneste negative jeg ser er at det ikke er mulig og lede med 12v laderen mens man bruker den hvis man har behov for og jabbe mere enn 7 timer i ett strekk. Ellers er ikke Bluetooth teknologien helt stabil så litt rebooting trengs innomellom men det er vell generelt for flere buetooth enheter?

 • Kjøpte Interphone F4 ifjor på tur til Tyskland/Alpene og må si at jeg ble overrasket over hvor god lyd det var.
  Kjørte endel på Autobahn og med atomatisk styrkeregulering/støyreduser var det en enkel sak å snakke normalt i feks.tlf opp mot 200 km/t.
  Ved ett tilfelle var ikke personen i andre enden klar over at jeg var på MC i 130 km/t før jeg sa det.
  Det sier vel litt om kvalitetten på dette settet fra Interphone.
  Oppkobling mot tlf/GPS ikke noe problem, bare les i boka.
  Batteri kapasiteten må sies å være veldig god, lader kanskje ett par ganger i uka med vanlig tale og stort sett med musikk hele veien..
  Har dog ett problem, det er oppkobling mot min nye Iphone, det har jeg ikke fått til enda, så hvis noen har tips hadde det vært fint..

 • Hmmm. Lurer veldig på hva småpraten mellom syklene
  handler om i 190 km/t....
  Været kanskje? c",)

CorePublish publiseringsløsning